Veranstaltungen in Niederösterreich?
Wir informieren Sie!

Kulinarische Veranstaltungen 2016

Ostern: Lamm und Kitz

Juni:    Knödeltage

Juli/ August:   Schwammerlzeit

September :    Erpfispezialitäten

Anfang Oktober:   Stelzen und Weißwurstessen

Ab Mitte Oktober: Wild

Allerheiligen bis Martini:    Ganslzeit

8. Dezember:   Adventlesung bei Bratäpfeln und Kekserl

31. Dezember: Gemütlicher Jahresausklang mit Sekt und mitternächtlichem Sauschädelessen

 

JEDEN MITTWOCH  " INNEREIEN- TAG!"

 

„ Nose –to Tail“ liegt grad voi im Trend,

ban Fleischhacker hat ma des scho allwei kennt.

Da is des ganze Viech vaarbeit wordn,

van Schwoaf bis vüri za de Ohrn.

Net nur de, de sowieso gern Innereien speisn,

woll ma hiermit glei beweisn,

da gibt’s wirkli guade Sachan,

de ma für Euch frisch dann machan.

De bachane Leber oder gröst´im Saft,

hat gwiß a große Anziehungskraft.

Liegt was anders in da Luft,

is des va de gröstn Nierndl da Duft.

Da nu allweil nix dabei?

Probierst das halt mitn Hirn mit EI!

Wüllst liaba mitn Löffö umanander riehrn,

kannst a Beuschl oder a Kalbsflecksuppm probiern.

Bestllst as vor und hast davor koan Grausn,

gibt’s ah“ Weiße Nierndl“ za da Jausn.

Schmankerl san da gmua banaund,

GUATN APPETIT alle mitanand!

MOORMENÜ zum 50 Jahr Jubiläum unseres Moorbades


MOORTÜMPEL

Rahmige Steinpilzsuppe mit Croutons und Steinpilzchips

 

MOORBRAT´L

Saftiger Schweinsschopf im Schwarzbiersaft´l 

mit Waldviertler Knödel und Speckkrautsalat

 

REICHENAUER TORFSTICH

Schokolad´souffle mit " Süßem Moos und Schwammerln"